Ismertető - Na'vi

 2009.12.30. 13:04

A Na'vik a Pandora bennszülöttei.

   A Na'vik 3 méter magas érző,értelmes humanoid lények.Magasabb fejlettségi szinten állnak, mint az emberek, mégsem rendelkeznek modern technikával (íjjal és buzogánnyal vadásznak). Bőrük alapszíne kék, rajta apró ezüstpöttyöcskéket látni, melyek alatt idegvégződések találhatók. A na'viknak vékony, nagyjából lábszárközépig érő farkuk van, és egy különleges végződés a hajukban, mellyel hátasaik és szárnyasaik tudatához közvetlenül tudnak kapcsolódni, így azok harmonikusan együttműködnek velük. Az emlékfához is ezzel kapcsolódnak. Végtagjaikon csupán négy ujjuk van.

 

 

Orrnyergük széles, orruk általában lapos és hirtelen ér véget, szemük sárga, nagy és világít a sötétben. Tökéletesen alkalmazkodtak Pandora környezetéhez. Sokszor viselnek nyakláncot és egyéb, maguk által kreált ékszereket.

Harmóniában élnek a természettel, és szigorúan elítélik az erdők kiirtását, bármilyen ok miatt történjék is. Egyik nagy és jelentős szimbólumuk a Lelkek Fája, egy fehér levelekkel rendelkező, fűzfaféle. Mikor az RDA megindította a bányagépeket és a faluik ellen fordult, hogy kibányásszák az értékes érceket, elpusztították a na'vik lakhelyéül szolgáló hatalmas fát.

A bejegyzés trackback címe:

https://avatarthemovie.blog.hu/api/trackback/id/tr51632517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása