Ismertető - Növények

 2010.01.28. 12:24

 

A pandorai növények kevésbé ismertek, ám rendkívül gyönyörűek, hiszen kültakarójuk több mint 90 százalékát olyan anyag vonja be, mely világít fényforrás hiányában. Csak három konkrét növényfajt ismerünk, ezek a következők:

  • Helicoradian: más néven Loreyu. Az egész Univerzum talán egyik legkülönösebb élőlénye. Magassága körülbelül három és fél, négy méter. Színe halvány narancssárga. Érdekessége, hogy erősebb érintés érzékelésekor behúzza magát a földfelszínbe, és néhány percig úgy marad. Külseje leginkább egy spirális alakban növekvő tölcsérre hasonlít. Csoportokban élnek.
  • Octoshroom: egy óriási gombafaj.
  • Lelkek Fája: a na'vik hívják így, tudományos neve még nincs. Ez a na'vik egyik fontos szimbóluma. Méretei egy diófával megegyezők. Lombjai és ágai fűzfaszerűen lekonyulnak, levelei akár két méter hosszúak is lehetnek. A levelek színe fehér, szélességük nagyjából két centi.

 

 

 

 

Loreyuk

 

A bejegyzés trackback címe:

https://avatarthemovie.blog.hu/api/trackback/id/tr741708808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása