Ismertető - Állatok

 2010.02.01. 13:09

  • Thanator: a Pandorai állatok csúcsragadozója. Mint a legtöbb pandorai gerincesnek, neki is hat lába van, melyekkel képes hatalmas ugrásokra. Magassága körülbelül 4 méter. Tarkóján tollhoz hasonló szaruképződmények találhatók, melyek állásából következtetni lehet az egyed hangulatára.
  • Banshee/Ikran: a na'vik egyik hátasa. Repülő, négy szárnnyal rendelkező hüllő. Pofáján jellegzetes taréjok találhatók. Legtöbbször zöld, kék, vagy narancssárga színekben fordul elő. Szárnyfesztávolsága a 14 métert is elérheti.
  • Leonopteryx: a pandorai levegő korlátlan ura. A bansheek rokona, ám jóval nagyobb és vérszomjasabb azoknál. A na'vik nem is próbálkoznak a szelídítésükkel. Szárnyfesztávolsága több mint 25 méter.
  • Tapirus: malacszerű aprócska állat. A ragadozókkal teli Pandora világán ez az állat tölti be a tökéletes zsákmány szerepét.
  • Direhorse: a na'vik szárazföldi hátasa. Sokban hasonlítanak a földi lovakra, ám azoknál nagyobbak, és három pár lábuk van. Sörényük helyén nagy, érdekes hártya található, mely a hőháztartásban játszik szerepet. Lábai csíkozottak, mint az okapié. Testének többi része lila, kék, barna, vagy ezek keveréke.
  • Viperwolf: kis, hatlábú, szárazföldi ragadozó. Leginkább a hiénákra hasonlít. Csoportban járnak vadászni. Nagyságuk egy magyar viszláéval megegyező, bőrük színe éjfekete.
  • Prolemuris: fára mászó, majomszerű élőlény. Testének színe élénkzöld vagy kék. Hat végtaggal rendelkezik. Karjai könyékig egybenőttek, így furcsa hatást kelt. Orruk csupán apró lyuk. Egy méter hosszúak, és az sem kizárható, hogy képesek rövid idejű siklásra; nem agresszívak.
  • Hammerhead Titanothere: nagy méretű, kalapácsfejű növényevő. Tarkóján nagy, változó színű tollakat visel. Annak ellenére, hogy kizárólag növényi táplálékokat fogyaszt, félelmetes és agresszív élőlény. Körülbelül 20 méter hosszúak, sokszorta nagyobbak, mint egy átlagos földi elefánt.
  • Medusa: medúza-szerű lények. A pandorai légkörben élnek, és hidrogénnel táplálkoznak. Méretük váltakozó lehet.

Természetesen még rengeteg további élőlénnyel találkozhatunk, de ezeknek a szerepe sokkal kiemelkedőbb és észrevehetőbb.

A bejegyzés trackback címe:

https://avatarthemovie.blog.hu/api/trackback/id/tr811719383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása