Ismertető - Avatar projekt

 2010.02.10. 19:16

Az Avatar-projektet a 22. században ötlötték ki az  akik a emberekPandora érkezve felfedezték az Unobtainium nevű értékes kristályt. Egy gond volt csak a bányászattal: aNa'vik a távoli bolygó ősi lakóinak falui pont a kristályban legjobban bővelkedő területei fölött helyezkedtek el.


Jake Sully és az egyötöd részt az ő génjeiből alkotott avatarja

Ennek a helyzetnek a kezelésére találták ki a tudósok az Avatar-projektet, melynek lényege, hogy egy génsebészettel létrehozott testbe egy ember tudatát átültetik, aki így képes azt irányítani (tulajdonképpen olyan, mintha ő maga lenne a mesterségesen létrehozott test). Az avatárt, ahogy a testeket nevezik, egyötöd részt emberi-, négyötöd részt Na'vi-DNS-ből készítették (azonban az avatár csak Na'vi-kinézettel és tulajdonságokkal rendelkezik, csupán arcvonásaiban utal tulajdonosára).

Rengeteg tudóson alkalmazták a projektet. Na'vi-testben képesek voltak lélegezni a Pandora mérgező levegőjében, valamint be tudtak épülni az őslakosok közé, hogy békés módszerekkel bírják rá őket az elköltözésre. Jake Sully, az egyik deréktől lerokkant katona csak azért vállalkozott rá, hogy létrehozzák avatarját, mert vissza szerette volna kapni a lábait. Azonban Na'vi-testében rájött, hogy az emberek csak elrontanák ezt a bolygót is, így az őslakosok oldalára állt a közeledő harcban.

A bejegyzés trackback címe:

https://avatarthemovie.blog.hu/api/trackback/id/tr741747291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása